persmonitor_press_unlimited

— dinsdag 10 september 2013, 09:14 | 1 reactie, praat mee

Argos doet niet mee aan Publeaks

Argos, Zembla en Reporter doen niet mee met de maandag gelanceerde Publeaks. Op die site kunnen klokkenluiders anoniem hun verhaal kwijt. Ze kunnen daarbij ook aangeven aan welke media ze hun documenten of tip willen geven. De onderzoeksprogramma's van de publieke omroep hebben verschillende redenen om niet meedoen aan Publeaks. Zo zou gevoelige informatie nooit via internet gelekt moeten worden. Versleuteling zou zelfs averechts kunnen werken. Ook hebben ze geen serieus antwoord gekregen op de vraag hoe Publeaks zich denkt te wapenen tegen een mogelijke inval van Justitie. Een andere reden is dat er te veel media aan meedoen. Argos, Zembla en Reporter hebben verder ook principiële bedenkingen bij het ongericht uitnodigen van mensen om informatie te lekken. 'Alsof lekken zonder meer goed zou zijn en elke lekker meteen een klokkenluider is.' En als laatste argument geven ze aan dat ze geen behoefte hebben nog meer ongerichte tips te krijgen. Het kost ontzettend veel tijd en moeite om onzinnige tips te beooordelen. Daar hebben ze niet voldoende capaciteit voor. Meer bij Incontxt

Bekijk meer van

Zembla Reporter PubLeaks Argos

Praat mee

1 reactie

Paul Disco, 10 september 2013, 21:30

Het is mij nog steeds niet duidelijk welk probleem Publeaks oplost. Wie anoniem wil lekken kan toch ook gewoon een briefje sturen aan een redactie? Hoe moeilijk is dat?

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.