— maandag 15 juni 2015, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Ophef over spionnenverhaal Sunday Times

Nadat Britse media meldden dat Rusland en China zich toegang hebben verschaft tot versleutelde documenten die de Amerikaanse klokkenluider en voormalig NSA-medewerker Edward Snowden nog niet publiek had gemaakt ging dat nieuws snel de wereld over. The Sunday Times meldde dat Britse inlichtingendiensten uit voorzorg agenten hebben teruggetrokken.

Glenn Greenwald, de journalist die het Snowden-verhaal als eerste publiceerde, maakt gehakt van het verhaal. Het artikel bevat onjuistheden en is niet te checken omdat er alleen maar anonieme overheidsfunctionarissen aan het woord zijn gelaten. Zo werkt overheidspropaganda, stelt Greenwald, en journalisten werken daar aan mee.

Ook in Nederland werd het nieuws opgepikt. Het NOS Journaal meldde zondagavond het verhaal van The Sunday Times, zonder enig voorbehoud, aldus De Joop. Alleen online was er een melding te zien dat er vraagtekens worden gesteld bij de betrouwbaarheid van het bericht. Meer bij Joop / Sargasso

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.