— maandag 29 maart 2021, 10:15 | 0 reacties, praat mee

Bekende Limburgers in actie voor L1

De advertentie - © Dagblad de Limburger

Tientallen bekende Limburgers hebben zaterdag in een paginagrote advertentie in Dagblad De Limburger aandacht gevraagd voor de situatie bij de regionale omroep L1. Zij roepen de Raad van Commissarissen (RvC) op om te stoppen met ruziemaken, meldt 1Limburg.

De oproep is ondertekend door zestig mensen uit de culturele wereld, de mediawereld, het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs. Ze vinden dat de RvC geen vertrouwen heeft in de eigen organisatie: “Met een langdurige juridische strijd straal je geen vertrouwen uit in de kwaliteiten van de (hoofd)redactie, technische mensen en ondersteunende afdelingen.”

De huidige situatie is volgens hen slecht voor het imago van L1 en 1Limburg. De ondertekenaars zeggen dat L1 beschikt over een ‘prachtige ploeg mensen die de vrije journalistiek borgt’. Ze roepen op om de actie te delen op sociale media via #HandenafvanL1.

Volgens Hans Coppus van de RvC bevestigt de advertentie dat het conflict zo snel en zorgvuldig mogelijk moet worden opgelost. Toch verbaast hem de woordkeuze en de volgens hem verkeerde voorstelling van zaken. “Wij vinden het spijtig om te lezen dat in de advertentie gesteld wordt dat wij als rvc ‘ruzie maken’. Wij stappen juist naar de Ondernemingskamer om een oplossing te vinden”, zegt hij in een reactie tegen ANP. Meer bij 1Limburg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.