— dinsdag 4 januari 2022, 15:20 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingskamer gaat mailboxen L1-werknemers doorlichten op zoek naar lek

De Ondernemingskamer mag e-mails laten onderzoeken van een journalist in dienst bij regionale omroep L1 en twee andere L1-medewerkers. De raadsheer-commissaris van de Ondernemingskamer heeft daar begin vorige maand toestemming voor gegeven. Laatste wijziging: 6 januari 2022, 11:08

Dat meldt de NOS op basis van berichtgeving in dagblad De Limburger. Centraal staat de vraag of er bedrijfsgegevens van L1 zijn gelekt naar andere media en door wie dat is gebeurd.

Het is al tijden zo onrustig bij L1, dat uiteindelijk een zaak werd gestart bij de zogeheten Ondernemingskamer. Dat is een apart onderdeel van het Amsterdamse Gerechtshof, dat op landelijk niveau geschillen in Nederlandse vennootschappen (zoals beschuldigingen van wanbeleid) onderzoekt.

Via deze link vind je onze eerdere berichtgeving rondom dit slepende conflict.

Het zoeken in e-mail van L1-werknemers is met enkele beperkingen omkleed: zo mag de onderzoeker bij de Ondernemingskamer niet zelf in de mailboxen grasduinen. Een ICT-deskundige zoekt in opdracht binnen een afgebakende periode. De resultaten daarvan worden eerst aan de betrokkenen voorgelegd.

Voor hen staat nog een bezwaarprocedure bij de raadsheer-commissaris open, als zij niet willen dat mails met de onderzoeker van de Ondernemingskamer worden gedeeld. Vanwege de lopende procedure wilde tegenover de NOS niemand reageren op het besluit van de raadsheer-commissaris. Meer bij NOS / De Limburger

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.