— woensdag 7 maart 2018, 16:51 | 0 reacties, praat mee

Demonstratie voor vermoorde Slowaakse journalist

ANP / EPA / Jakub Gavlak

In Den Haag wordt vrijdag gedemonstreerd tegen de dood van de Slowaakse journalist Ján Kuciak, die op 25 februari samen met zijn verloofde werd doodgeschoten in zijn huis. De demonstratie volgt op een eerdere herdenking en protestmars, die afgelopen vrijdag al plaatsvonden in dezelfde stad.

De demonstratie vindt plaats op Het Plein in Den Haag en begint om 19.00 uur, laat de organisatie weten. Tegelijkertijd vindt ook een demonstratie plaats in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Mogelijk sluiten ook nog andere grote buitenlandse steden aan.

De moord op de 27-jarige onderzoeksjournalist Kuciak – waarvoor zeven mensen zijn gearresteerd en inmiddels weer zijn vrijgelaten – leidde eerder deze week tot een crisis in Slowakije. President Andrej Kiska wil naar aanleiding van de zaak een herschikking van de regering of vervroegde verkiezingen. Hij hoopt daarmee het vertrouwen van de burgers terug te winnen. Premier Robert Fico weigert.

Bekijk meer van

Slowakije Ján Kuciak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.