Jodal

— donderdag 1 maart 2018, 15:54 | 0 reacties, praat mee

Arrestaties in zaak vermoorde Slowaakse journalist

© Aktuality.sk

De Slowaakse politie heeft donderdag zeven mensen gearresteerd in verband met de moord op de onderzoeksjournalist Ján Kuciak. Dit melden lokale media op basis van informatie van de politie, meldt Reuters. Laatste wijziging: 8 oktober 2018, 09:31

De 27-jarige Kuciak was onderzoeksjournalist bij het Slowaakse Aktuality.sk. en werd samen met zijn verloofde doodgeschoten in hun huis op 25 februari.

Volgens de politie is het aannemelijk dat het stel is vermoord wegens het speurwerk van de journalist. De nationale media meldden dat de Italiaanse maffia vermoedelijk achter de liquidatie zit.

Tijdens een persconferentie op televisie zei de Slowaakse politiechef Tibor Gaspar dat de politie enkele huiszoekingen heeft uitgevoerd. Hij stelde dat de huiszoekingen verband houden met de Italiaanse zakenmensen die banden zouden hebben met Italiaanse maffia, zoals Kuciak beschreef in zijn laatste postuum gepubliceerde artikel, afgelopen woensdag.

Dat gaat over een ingewikkeld maffianetwerk met verbindingen tot in de hoogste regeringskringen. De betrokkenen zouden EU-geld hebben verduisterd. Meer bij Reuters / NU.nl

Bekijk meer van

Slowakije Ján Kuciak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.