website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Arrestaties in zaak vermoorde Slowaakse journalist

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in moord op donderdag 1 maart 2018, 15:54

© Aktuality.sk

Nieuws De Slowaakse politie heeft donderdag zeven mensen gearresteerd in verband met de moord op de onderzoeksjournalist Ján Kuciak. Dit melden lokale media op basis van informatie van de politie, meldt Reuters.

De 27-jarige Kuciak was onderzoeksjournalist bij het Slowaakse Aktuality.sk. en werd samen met zijn verloofde doodgeschoten in hun huis op 25 februari.

Volgens de politie is het aannemelijk dat het stel is vermoord wegens het speurwerk van de journalist. De nationale media meldden dat de Italiaanse maffia vermoedelijk achter de liquidatie zit.

Tijdens een persconferentie op televisie zei de Slowaakse politiechef Tibor Gaspar dat de politie enkele huiszoekingen heeft uitgevoerd. Hij stelde dat de huiszoekingen verband houden met de Italiaanse zakenmensen die banden zouden hebben met Italiaanse maffia, zoals Kuciak beschreef in zijn laatste postuum gepubliceerde artikel, afgelopen woensdag.

Dat gaat over een ingewikkeld maffianetwerk met verbindingen tot in de hoogste regeringskringen. De betrokkenen zouden EU-geld hebben verduisterd. Meer bij Reuters / NU.nl

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.