— dinsdag 16 januari 2018, 13:12 | 0 reacties, praat mee

Deense uitvinder aangeklaagd voor moord op Zweedse journalist

© Tom Wall / EPA

Het Openbaar Ministerie in Denemarken heeft uitvinder Peter Madsen aangeklaagd voor de moord op journalist Kim Wall. Wall stierf onder mysterieuze omstandigheden aan boord van een duikboot, die was ontworpen en gebouwd door de Madsen. Laatste wijziging: 17 januari 2018, 14:08

Wall ging in de zomer aan boord van de onderzeeër van Madsen en keerde niet terug. De 46-jarige uitvinder wordt ervan beschuldigd de vrouw te hebben gedood, misbruikt en in stukken te hebben gesneden. Tot slot zou hij haar overblijfselen in zee hebben geworpen.

Madsen beweert dat de Wall overleed na een ongeval aan boord. Hij heeft gezegd dat een zwaar luik per ongeluk op haar hoofd viel toen hij het vasthield. Eerder verklaarde hij echter niets te weten over haar verdwijning. Na haar dood heeft hij haar een ‘zeemansgraf’ gegeven.

In het najaar van 2017 zijn in de wateren rond Kopenhagen diverse lichaamsdelen van Wall teruggevonden. Ook werd er in de buurt van waar de lichaamsdelen zijn aangetroffen een zaag gevonden.

Het proces tegen Peter Madsen begint op 8 maart. Meer bij CBS / AFP via Focus

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.