word studentlid

— maandag 21 augustus 2017, 15:35 | 0 reacties, praat mee

Vermiste Zweedse journaliste Kim Wall ‘kreeg zeemansgraf’

Vermiste Zweedse journaliste Kim Wall ‘kreeg zeemansgraf’
Er is geen hoop meer dat de vermiste journaliste Kim Wall levend wordt teruggevonden | Tom Wall / EPA

UPDATE De Zweedse journaliste Kim Wall is dood. Uitvinder Peter Madsen zegt dat ze omkwam door een ongeluk aan boord van de onderzeeër die hij had gebouwd. Daarna gaf Madsen haar volgens eigen zeggen een zeemansgraf, hoewel de duikboot tijdens de reportage vrij dicht bij de kust van Denemarken bleef. Laatste wijziging: 22 augustus 2017, 10:07

De compacte onderzeeër UC3 Nautilus van Madsen zonk vorige week in de baai van Køge, zonder een spoor van Wall. Madsen werd gered en verklaarde in eerste instantie dat hij Wall na het interview bij de haven van Kopenhagen had afgezet.

De politie stelde na onderzoek dat de UC3 Nautilus met opzet is afgezonken en ging al snel uit van een misdrijf. De verklaring over een zeemansgraf versterkt de indruk dat Madsen heeft geprobeerd sporen uit te wissen, maar voorlopig wordt hem dood door schuld ten laste gelegd.

Op maandagavond werd bekend dat de Deense politie in de zee waar Wall verdween, de romp van een vrouw heeft gevonden. Het hoofd en ledematen ontbreken. Het is nog niet bekend of het om de vermiste journaliste gaat.

Wall verdween op 10 augustus, toen ze niet thuiskwam van reportage. Wall schreef onder meer voor de New York Times en The Guardian. Meer bij BBC News

Bekijk meer van

Peter Madsen Kim Wall

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.