website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Lichaamsdelen journaliste Kim Wall gevonden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in moord op maandag 9 oktober 2017, 09:04

© Tom Wall / EPA

Nieuws

De Deense politie heeft het hoofd en de benen van de Zweedse journaliste Kim Wall gevonden. Ook hebben duikers kledingstukken gevonden. Dat heeft de politie op een persconferentie bekendgemaakt.

De lichaamsdelen zijn samen met een mes gevonden in plastic zakken. Die waren verzwaard met stukken metaal om ze te laten zinken. De vondst is gedaan in de buurt waar de torso van Wall in augustus werd gevonden. De romp van Kim Wall werd 21 augustus in een baai bij Kopenhagen gevonden, ruim een week nadat ze als vermist was opgegeven. Er zijn vijftien messteken op de romp aangetroffen.

Twee maanden geleden raakte de journaliste vermist na een bezoek aan de onderzeeër van Peter Madsen. Hij wordt gezien als hoofdverdachte van de moord. Eerst zei de uitvinder dat hij de journaliste in Kopenhagen had afgezet. Later zei Madsen dat ze aan boord was verongelukt door een dichtvallend luik. Hij zou de stoffelijke resten in stukken hebben gesneden en vanuit zijn duikboot in zee gegooid hebben om de oorzaak en haar dood te verhullen. De Deense uitvinder ontkent. Op de werkcomputer van Madsen zijn ecther filmpjes gevonden waarin vrouwen worden onthoofd en gewurgd. De video’s dienen als ondersteunend bewijs in de zaak tegen de uitvinder. Meer bij The Local / RTL Nieuws / NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.