— maandag 9 oktober 2017, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Lichaamsdelen journaliste Kim Wall gevonden

© Tom Wall / EPA

De Deense politie heeft het hoofd en de benen van de Zweedse journaliste Kim Wall gevonden. Ook hebben duikers kledingstukken gevonden. Dat heeft de politie op een persconferentie bekendgemaakt.

De lichaamsdelen zijn samen met een mes gevonden in plastic zakken. Die waren verzwaard met stukken metaal om ze te laten zinken. De vondst is gedaan in de buurt waar de torso van Wall in augustus werd gevonden. De romp van Kim Wall werd 21 augustus in een baai bij Kopenhagen gevonden, ruim een week nadat ze als vermist was opgegeven. Er zijn vijftien messteken op de romp aangetroffen.

Twee maanden geleden raakte de journaliste vermist na een bezoek aan de onderzeeër van Peter Madsen. Hij wordt gezien als hoofdverdachte van de moord. Eerst zei de uitvinder dat hij de journaliste in Kopenhagen had afgezet. Later zei Madsen dat ze aan boord was verongelukt door een dichtvallend luik. Hij zou de stoffelijke resten in stukken hebben gesneden en vanuit zijn duikboot in zee gegooid hebben om de oorzaak en haar dood te verhullen. De Deense uitvinder ontkent. Op de werkcomputer van Madsen zijn ecther filmpjes gevonden waarin vrouwen worden onthoofd en gewurgd. De video’s dienen als ondersteunend bewijs in de zaak tegen de uitvinder. Meer bij The Local / RTL Nieuws / NOS

Bekijk meer van

Zweden Kim Wall Denemarken

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.