— dinsdag 8 mei 2018, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Madsen in beroep tegen levenslange veroordeling

Augustus 2017: onderzeeër en plaats delict UC3 Nautilus wordt op de kade gehesen voor onderzoek | Jens Noergaard Larsen / EPA

De Deense uitvinder Peter Madsen gaat in beroep tegen de levenslange gevangenisstraf die hem eind april is opgelegd. Hij gaat echter niet in beroep tegen de veroordeling voor aanranding van en moord op journaliste Kim Wall en de lijkschennis dat daarop volgde.

Tegenover de Deense krant Berlingske zegt Madsens advocaat Betina Hald Engmark dat haar cliënt “moe van de strijd is” en daarom enkel nog de strafmaat aanvecht. In een verklaring tegenover de New York Times stelt Hald Engmark dat in het beroep tegen enkel de strafmaat geen schuldbekentenis moet worden gelezen voor de andere feiten.

Madsen bleef tijdens het proces volhouden dat Wall door een ongeluk aan boord was omgekomen. Hoe precies wisselde regelmatig: eerst doordat ze een zwaar luik op haar hoofd had gekregen, later door koolmonoxidevergiftiging. In alle gevallen zou hij haar lichaam in paniek in stukken hebben gezaagd en overboord gegooid.

Madsen had voorts geen verklaring voor eigenaardige en seksuele verwondingen aan het lichaam en waarom lichaamsdelen met metaal waren verzwaard. Madsen werd op 25 april tot levenslang veroordeeld.

Het zou niet gebruikelijk zijn dat voor een moord waarbij slechts één slachtoffer viel levenslang wordt opgelegd. De rechtbank zegt dat Madsens moord zo uitzonderlijk wreed, extreem en gepland was, dat levenslang gepast is. Wanneer Madsens beroep wordt gehoord, is nog niet bekend.

Bekijk meer van

Peter Madsen Kim Wall Denemarken

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.