website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Madsen in beroep tegen levenslange veroordeling

Lars Pasveer — Geplaatst in rechtszaak op dinsdag 8 mei 2018, 11:39

Augustus 2017: onderzeeër en plaats delict UC3 Nautilus wordt op de kade gehesen voor onderzoek | Jens Noergaard Larsen / EPA

Augustus 2017: onderzeeër en plaats delict UC3 Nautilus wordt op de kade gehesen voor onderzoek | Jens Noergaard Larsen / EPA

Nieuws De Deense uitvinder Peter Madsen gaat in beroep tegen de levenslange gevangenisstraf die hem eind april is opgelegd. Hij gaat echter niet in beroep tegen de veroordeling voor aanranding van en moord op journaliste Kim Wall en de lijkschennis dat daarop volgde.

Tegenover de Deense krant Berlingske zegt Madsens advocaat Betina Hald Engmark dat haar cliënt “moe van de strijd is” en daarom enkel nog de strafmaat aanvecht. In een verklaring tegenover de New York Times stelt Hald Engmark dat in het beroep tegen enkel de strafmaat geen schuldbekentenis moet worden gelezen voor de andere feiten.

Madsen bleef tijdens het proces volhouden dat Wall door een ongeluk aan boord was omgekomen. Hoe precies wisselde regelmatig: eerst doordat ze een zwaar luik op haar hoofd had gekregen, later door koolmonoxidevergiftiging. In alle gevallen zou hij haar lichaam in paniek in stukken hebben gezaagd en overboord gegooid.

Madsen had voorts geen verklaring voor eigenaardige en seksuele verwondingen aan het lichaam en waarom lichaamsdelen met metaal waren verzwaard. Madsen werd op 25 april tot levenslang veroordeeld.

Het zou niet gebruikelijk zijn dat voor een moord waarbij slechts één slachtoffer viel levenslang wordt opgelegd. De rechtbank zegt dat Madsens moord zo uitzonderlijk wreed, extreem en gepland was, dat levenslang gepast is. Wanneer Madsens beroep wordt gehoord, is nog niet bekend.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.