word studentlid

— woensdag 6 september 2017, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Madsen: ‘Kim Walls dood was een ongeluk’

Madsen: ‘Kim Walls dood was een ongeluk’
De onderzeeër van Madsen werd door de Deense politie aan wal gebracht voor onderzoek | EPA

De Deense uitvinder Peter Madsen heeft tegenover de politie verklaard dat de Zweedse journaliste Kim Wall door een ongeluk met een zwaar luik is omgekomen. Wall was voor een reportage aan boord van een door Madsen gebouwde mini-onderzeeër Nautilus toen ze verdween. Er is enkel een torso teruggevonden. Laatste wijziging: 6 september 2017, 13:58

Madsen, die verdacht wordt van haar moord, stelt dat hem een luik van tientallen kilo’s ontglipte en dat Wall, die eronder stond, daardoor dodelijk gewond raakte. Hij gaf geen verklaring waarom hij Wall vervolgens niet aan wal heeft gebracht maar overboord heeft gegooid.

Madsen bekende voorts het lichaam met metaal te hebben verzwaard, in hoop het te laten zinken. Desondanks vond een fietser de resten bij een zeewering nabij Kopenhagen. Volgens Madsen was haar lichaam ongeschonden toen hij Wall in zee dumpte, maar op dit moment ontbreken nog hoofd en ledematen.

Madsen zegt daarna uit schuldgevoel en gedreven door zelfmoordgedachten te hebben besloten de onderzeeër af te zinken. Hij werd echter gered door een passerende boot en de Deense politie heeft de duikboot weer boven water gekregen. De politie vermoedt dat Madsen sporen heeft willen uitwissen.

Naast verdenking van moord wordt Madsen ook lijkschennis ten laste gelegd. De zoektocht naar resten van Wall duurt voort. Madsens hechtenis is met vier weken verlengd.

Vorige week werd in Nederland een eerder gemaakte documentaire over Madsen ongewijzigd uitgezonden. Deze documentaire krijgt in Duitsland zelfs een bioscooprelease. Critici noemen positieve aandacht voor de verdachte van een gruwelijke moord ongepast.

Bekijk meer van

Peter Madsen Kim Wall

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.