website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Moordenaar Kim Wall in gevangenis aangevallen

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in gevangenschap op vrijdag 10 augustus 2018, 14:11

Duikboot van Peter Madsen

Duikboot van Peter Madsen - © Mads Claus Rasmussen / EPA

Nieuws Peter Madsen, de moordenaar van de Zweedse journaliste Kim Wall, is in de gevangenis aangevallen. Een 18-jarige medegevangene sloeg hem zodanig in het gezicht dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. Vandaag is het ook precies een jaar geleden dat Wall op de boot van de Deense uitvinder stapte en verdween.

De autoriteiten vonden haar lichaamsdelen later in stukken gezaagd terug in het water. De rechtbank veroordeelde Madsen in april tot levenslang, maar hij is in beroep gegaan. Dat hoger beroep dient in september. Zijn advocate heeft gevraagd om overplaatsing van Madsen naar een andere gevangenis.

In Zweden worden vandaag diverse herdenkingen georganiseerd en wordt er geld ingezameld voor de Kim Wall Memorial Fund.

Ingrid Wall, de moeder van Kim Wall, was vandaag ook te gast bij het Zweedse radioprgramma ‘Sommar i P1’, waarin ze sprak over het afgelopen jaar. Speciaal voor deze gelegendheid is er een podcast beschikbaar gesteld in het Engels. De moord op de Zweedse journaliste werd wereldnieuws en de radiomakers willen een internationaal publiek de kans geven het verhaal van Wall te horen. Meer bij The Local / RTL Nieuws

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.