— vrijdag 10 augustus 2018, 14:11 | 0 reacties, praat mee

Moordenaar Kim Wall in gevangenis aangevallen

Duikboot van Peter Madsen - © Mads Claus Rasmussen / EPA

Peter Madsen, de moordenaar van de Zweedse journaliste Kim Wall, is in de gevangenis aangevallen. Een 18-jarige medegevangene sloeg hem zodanig in het gezicht dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. Vandaag is het ook precies een jaar geleden dat Wall op de boot van de Deense uitvinder stapte en verdween.

De autoriteiten vonden haar lichaamsdelen later in stukken gezaagd terug in het water. De rechtbank veroordeelde Madsen in april tot levenslang, maar hij is in beroep gegaan. Dat hoger beroep dient in september. Zijn advocate heeft gevraagd om overplaatsing van Madsen naar een andere gevangenis.

In Zweden worden vandaag diverse herdenkingen georganiseerd en wordt er geld ingezameld voor de Kim Wall Memorial Fund.

Ingrid Wall, de moeder van Kim Wall, was vandaag ook te gast bij het Zweedse radioprgramma ‘Sommar i P1’, waarin ze sprak over het afgelopen jaar. Speciaal voor deze gelegendheid is er een podcast beschikbaar gesteld in het Engels. De moord op de Zweedse journaliste werd wereldnieuws en de radiomakers willen een internationaal publiek de kans geven het verhaal van Wall te horen. Meer bij The Local / RTL Nieuws

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.