— maandag 4 februari 2019, 14:27 | 0 reacties, praat mee

Convenant voor uitwisseling regionaal en NOS-nieuws

Al deze omroepen gaan nieuws uitwisselen, vermoedelijk tegen het eind van dit jaar.

Regionale omroepen krijgen toegang tot nieuwsartikelen van de NOS, die ze op hun eigen site en in hun eigen apps mogen publiceren. Omgekeerd komt regionale inhoud bij de NOS terecht dankzij een 'Convenant Versterking Publieke Journalistiek' dat de NOS en de gezamenlijke regionale omroepen hebben ondertekend. Laatste wijziging: 4 februari 2019, 14:29

Voor het zover is, moeten de plannen concreet worden uitgewerkt. Een projectgroep gaat kijken hoe artikelen van regionale omroepen rechtstreek in de NOS-app en op de NOS-website kunnen verschijnen en op welke wijze NOS-inhoud bij apps en sites van regionale omroepen worden ingevoegd.

Dat proces zal stapsgewijs verlopen met als doel dit najaar met de implementatie ervan te beginnen. NOS-directeur Gerard Timmer zegt over het convenant: “Met deze stap kunnen we het bereik en daarmee de betekenis van onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal, verder vergroten.”

Voorzitter Guus van Kleef van de gezamenlijke Regionale Omroepen zegt dat de aangekondigde krachtenbundeling het nieuws van dichtbij net zo makkelijk beschikbaar maakt als het nationale en internationale nieuws.

Vorig jaar werd gestart met een proef rond zogeheten regiovensters, waarbij in landelijke nieuwsuitzendingen bij de NPO, in een toegewezen tijdslot, naadloos een regionale editie wordt ingevoegd. Meer bij de Regionale Publieke Omroep

Bekijk meer van

RPO regionale journalistiek NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.