— dinsdag 26 juni 2018, 11:06 | 0 reacties, praat mee

Minister maakt proef regiovenster mogelijk

Minister Arie Slob (Media) stelt 1,5 miljoen euro beschikbaar voor een proef met een regionaal nieuwsvenster op Nederland 2. De financiering was een tijd lang een probleem, maar Slob heeft nu een wettelijke mogelijkheid gevonden het geld beschikbaar te stellen, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Laatste wijziging: 26 juni 2018, 14:56

De pilot zal gedurende 3 maanden lopen in drie regio’s (Gelderland, Friesland en Zuid-Holland-Zuid). De pilot betreft een 5 minuten durend nieuwsvenster op NPO2 op werkdagen na het NOS-journaal van 18.00 uur voor de kabelnetwerken van distributeurs VodafoneZiggo, Kabelnoord en CAI Harderwijk.

De gekozen technische oplossing is niet geschikt voor de distributeurs zoals KPN. De regionale en landelijke publieke omroepen zijn met KPN in gesprek om alternatieven voor deze vorm van vensterprogrammering te onderzoeken zoals het ‘simuleren’ van regiovensters via een app.

De verwachting is dat door regionale nieuwsvensters op een landelijk net het bereik van regionale journalistiek kan worden vergroot. Dit sluit aan bij de ambitie van deze regering in het Regeerakkoord om de regionale journalistiek te versterken en de samenwerking tussen de verschillende publieke omroepen te bevorderen.

De proef moet uitwijzen of een venster op Nederland 2 aan de verwachtingen voldoet.

Lees ook:
- Brief minister over proef regiovenster
- Pilot voor vensterprogrammering regionale omroepen

Bekijk meer van

Tweede Kamer NPO KPN Arie Slob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.