banner festival 23

— woensdag 16 februari 2022, 08:53 | 0 reacties, praat mee

CNN-vicepresident Gollust weg na beschuldigingen van journalistieke blunders

Allison Gollust zegt dat haar ontslag vooral een wraakactie is van moederbedrijf WarnerMedia, dat de zaak Cuomo graag achter zich wil laten. | Mike Roll / AP

Bij CNN is vicevoorzitter en hoofd marketing Allison Gollust opgestapt nadat een omvangrijk onderzoek overtredingen van journalistieke codes en bedrijfsregels zou hebben vastgesteld. Gollust noemt een memo van moederbedrijf WarnerMedia over de zaak een vergeldingsactie. Laatste wijziging: 16 februari 2022, 08:58

WarnerMedia-topman Jason Kilar refereerde daarin aan overtredingen die Jeff Zucker, Allison Gollust en Chris Cuomo zouden hebben begaan in een zaak waarbij Cuomo zijn broer hielp toen deze in rechtszaken rondom wangedrag verwikkeld was.

Dat onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van het ontslag van presentator Chris Cuomo, in december vorig jaar. De populaire presentator bleek zijn broer veel intensiever te hebben bijgestaan in rechtszaken wegens wangedrag en onder meer zijn mediacontacten te hebben ingezet om informatie te verzamelen.

Zucker stapte eerder deze maand op nadat uitlekte dat hij relatie met een directe collega - Gollust - had verzwegen. De relatie was langdurig en met wederzijdse instemming, maar had onder geldende bedrijfsregels niet verzwegen mogen worden.

Zucker vertrok; Gollust bleef aan. WarnerMedia zegt de stevige conclusies over Zucker, Gollust en Cuomo te baseren op gesprekken met meer dan veertig mensen en ruim 100.000 sms’jes en e-mails.

Gollust noemt het teleurstellend dat ze “op deze manier” de deur wordt gewezen. Ze zegt negen jaar de hoogte journalistieke standaarden te hebben opgehouden. “Ik vertrek met opgeheven hoofd, in de wetenschap dat ik hart en ziel heb gegeven, omringd door de beste journalisten ter wereld”, aldus Gollust op dinsdagavond.

Volgens Kilar is met het vertrek van Gollust het onderzoek naar de zaak Cuomo afgerond. De ontslagen presentator zelf heeft een rechtszaak aangekondigd voor 18 miljoen dollar aan gederfde inkomsten over de periode dat zijn contract nog liep.

Bekijk meer van

CNN Chris Cuomo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.