— maandag 6 december 2021, 10:46 | 0 reacties, praat mee

CNN ontslaat presentator Chris Cuomo

© Evan Agostini / AP

De Amerikaanse zender CNN heeft Chris Cuomo per direct ontslagen. De presentator werd eerder deze week al geschorst nadat bleek dat hij meer betrokken was bij de verdediging van zijn broer Andrew Cuomo dan eerder werd aangenomen. Laatste wijziging: 3 januari 2022, 12:04

Andrew Cuomo werd eerder dit jaar door meerdere vrouwen beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag. In verband met die beschuldigingen trad de Democraat in augustus af als gouverneur van New York.

CNN schakelde een “gerespecteerd advocatenbureau” in om de zaak te onderzoeken. “Tijdens het onderzoek is nieuwe informatie aan het licht gekomen”, zegt CNN. Die leidde ertoe dat Cuomo zaterdag op staande voet werd ontslagen. Om wat voor informatie het gaat, vermeldt de zender niet.

Maar The New York Times schrijft dat CNN deze week op de hoogte werd gebracht van een beschuldiging van seksuele intimidatie aan het adres van Chris Cuomo toen hij bij een ander netwerk werkte. De beschuldiging zou komen van een voormalige vrouwelijke collega, die een advocaat in de arm heeft genomen. Het is volgens The New York Times onduidelijk of die zaak heeft meegewogen bij het ontslag van de presentator. Chris Cuomo laat via een advocaat aan de krant weten dat hij de beschuldiging tegenspreekt.

De medewerkers van het programma Cuomo Prime Time kunnen allemaal blijven. Het programma gaat volgende week verder met Cuomo’s vaste vervanger Michael Smerconish. Meer bij CNN

Bekijk meer van

CNN Chris Cuomo Andrew Cuomo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.