word studentlid

— woensdag 17 januari 2018, 10:25 | 0 reacties, praat mee

Chipshol: rechter moet inhoud omstreden telefoongesprek aantonen

Chipshol: rechter moet inhoud omstreden telefoongesprek aantonen
ANP

In een al jaren slepend juridisch conflict tussen publicist Micha Kat en een Haagse oud-rechter heeft het Gerechtshof 's-Hertogenbosch een tussenuitspraak in het voordeel van Kat gedaan. Laatste wijziging: 14 juni 2021, 23:23

Centraal staat een passage uit Kats boek ‘Topadvocatuur’ uit 2004, waarin wordt gemeld dat Hans Westenberg - de voormalige vice-president van de rechtbank Den Haag - in 1994 belde met een advocaat om hem ervan te overtuigen dat verder procederen in een zaak rond grondtransacties bij luchthaven Schiphol geen zin had.

Westenberg ontkende dat hij ‘inhoudelijk’ met die advocaat had gebeld en daagde Kat in 2004 voor de rechter. In 2015 werd Westenberg nog opgedragen om stukken met betrekking tot dat gesprek te overhandigen.

Kat beschuldigt de oud-rechter ervan hem indertijd ten onrechte te hebben gedaagd. Kat verwijt de oud-rechter ‘misbruik van procesrecht’ en hij eist een schadevergoeding van de oud-rechter.

“De journalist heeft voorlopig bewezen dat dit telefonisch contact tussen de oud-rechter en de advocaat heeft plaatsgevonden. De oud-rechter krijgt nu de gelegenheid om tegenbewijs te leveren”, aldus het Gerechtshof. Dat moet op 30 januari gebeuren. Tussenuitspraak: ECLI:NL:GHSHE:2015:3479

Bekijk meer van

Micha Kat Chipshol

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.