banner festival 23

— donderdag 17 september 2015, 12:54 | 0 reacties, praat mee

Chipshol-rechter moet stukken overhandigen aan Micha Kat

Koen van Weel / ANP

In de Chipshol-zaak heeft publicist Micha Kat weer een overwinning behaald. Voormalig rechter Westenberg, die met vervroegd pensioen werd gestuurd omdat hij zich in die zaak over exploitatierechten bij Schiphol schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling, moet Kat inzage geven in de telefoongesprekken die Westenberg voerde met een advocaat in de Chipshol-zaak. Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch bepaald, zo meldden Quote en Advocatie.nl . Laatste wijziging: 17 september 2015, 13:08

Kat schreef over dat telefoontje in zijn boek ‘Topadvocatuur, in de keuken van de civiele rechtspraktijk’. Westenberg heeft altijd volgehouden dat hij nooit ‘inhoudelijk’ heeft gebeld. Volgens het Hof is het ‘voldoende dat de verlangde stukken relevant kunnen zijn ter onderbouwing van de vordering in de hoofdzaak’.

Westenberg moet binnen twee weken aan het bevel voldoen.

Het is niet de enige zaak die nog loopt voor Micha Kat. Hij laat Villamedia weten dat hij in hoger beroep is gegaan tegen de uitspraak van afgelopen juni waarbij hij tot tien maanden cel is veroordeeld wegens smaad aan het adres van hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff.

Bekijk meer van

Micha Kat Chipshol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.