banner anp

— woensdag 17 juni 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

OM eist celstraf tegen Kat wegens smaad

Revolutionair Online

Het Openbaar Ministerie heeft tien maanden cel geëist tegen publicist Micha Kat, die op zijn website Klokkenluiders Online (per 1 april gearchiveerd en vervangen door Revolutionair Online, red.) diverse beschuldigingen aan het adres van hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff heeft gedaan. Gelauff deed daarop aangifte. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Kat plaatste een brief online van zijn raadsman aan het Openbaar Ministerie. Daarin wordt onder meer verwezen naar het recente besluit van het Openbaar Ministerie om de zaak rond de uitspraak fuck de koning te herzien.

De raadsman stelt voor ook hier zijn cliënt met rust te laten en de zaken te laten vallen. “Dat klinkt misschien wat vergaand, maar dat is het niet, als men bedenkt dat het toch vooral gaat om uitingsdelicten, waarbij cliënt ervan wordt verdacht zich op een beledigende manier te hebben uitgelaten over bepaalde personen.”

Kat werd in 2013 veroordeeld voor laster en valse bommeldingen. Meer bij Openbaar Ministerie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.