website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Overname Sky door Murdoch twijfelachtig

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op donderdag 29 juni 2017, 15:57

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch - © Andrew Gombert / EPA

Nieuws

Het is nog maar de vraag of mediatycoon Rupert Murdoch met zijn Amerikaanse film- en televisiebedrijf 21st Century Fox het Britse Sky kan overnemen. De Britse regering stelt vragen over de grote invloed Murdoch op de nieuwsvoorziening. Karen Bradley, secretaris voor mediazaken, wil de beoogde overname aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen, zo melden Britse media.

Fox wil de volledige controle verwerven over de Britse branchegenoot Sky, eigenaar van onder meer Sky News. Eind vorig jaar deed Fox al een bod op 61 procent van de aandelen in Sky. 21st Century Fox heeft al een belang van 39 procent in Sky.

Bradley wil mede op verzoek van mediawaakhond Ofcom, de Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) vragen de impact van een overname door Murdoch op de pluriformiteit in de media te onderzoeken. Een dergelijk onderzoek duurt ongeveer zes maanden. Volgens Bradley komt, als de deal doorgaat, de pluriformiteit van de mediavoorziening in Groot-Brittannië in gevaar en komt er te veel macht in handen van slechts enkele mediabedrijven. Bradley zal pas later een definitief besluit nemen. Tot 14 juli kunnen Sky, 21st Century Fox en andere geïnteresseerden nog hun inbreng over de overname indienen. Meer bij The Guardian

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.