— donderdag 29 juni 2017, 15:57 | 0 reacties, praat mee

Overname Sky door Murdoch twijfelachtig

Rupert Murdoch - © Andrew Gombert / EPA

Het is nog maar de vraag of mediatycoon Rupert Murdoch met zijn Amerikaanse film- en televisiebedrijf 21st Century Fox het Britse Sky kan overnemen. De Britse regering stelt vragen over de grote invloed Murdoch op de nieuwsvoorziening. Karen Bradley, secretaris voor mediazaken, wil de beoogde overname aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen, zo melden Britse media.

Fox wil de volledige controle verwerven over de Britse branchegenoot Sky, eigenaar van onder meer Sky News. Eind vorig jaar deed Fox al een bod op 61 procent van de aandelen in Sky. 21st Century Fox heeft al een belang van 39 procent in Sky.

Bradley wil mede op verzoek van mediawaakhond Ofcom, de Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) vragen de impact van een overname door Murdoch op de pluriformiteit in de media te onderzoeken. Een dergelijk onderzoek duurt ongeveer zes maanden. Volgens Bradley komt, als de deal doorgaat, de pluriformiteit van de mediavoorziening in Groot-Brittannië in gevaar en komt er te veel macht in handen van slechts enkele mediabedrijven. Bradley zal pas later een definitief besluit nemen. Tot 14 juli kunnen Sky, 21st Century Fox en andere geïnteresseerden nog hun inbreng over de overname indienen. Meer bij The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.