— vrijdag 29 mei 2020, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Twitter noemt decreet Trump bedreiging vrijheid van meningsuiting

Donald Trump tijdens de ondertekening van het decreet om sociale mediabedrijven aan te pakken - © Jonathan Ernst / Reuters

Twitter noemt het decreet van de Amerikaanse president Donald Trump om sociale mediabedrijven verantwoordelijk te houden voor de geplaatste content een "bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van internet."

“Dit presidentiële decreet is reactionair en gepolitiseerd”, aldus Twitter in een tweet. “Sectie 230 (van de communicatiewet, red.) beschermt Amerikaanse innovatie en vrijheid van meningsuiting en is gestoeld op onze democratische waarden. Pogingen om dit uit te hollen zijn een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en de internetvrijheid.”

Het decreet volgde nadat Twitter een waarschuwing plaatste bij tweets van Trump over stemmen per post. Volgens de president leidt het stemmen per post tot fraude, volgens Twitter is dat feitelijk onjuist.

Ook een nieuwe Tweet van Trump, over de rellen in Minneapolis na de dood van de ongewapende zwarte Amerikaan George Floyd, die overleed tijdens zijn arrestatie, heeft een melding van Twitter opgeleverd.

Twitter zegt op het platform dat de tweet van Trump alleen kan worden gelezen nadat er op een disclaimer is geklikt. Het is niet meer mogelijk om de tweet leuk te vinden of eronder te reageren, of te retweeten. Twitter schrijft de actie te hebben ondernomen “om te voorkomen dat anderen worden geïnspireerd om gewelddadige handelingen te plegen”. Meer bij de NOS / NU.nl / De Telegraaf

Bekijk meer van

Twitter Donald Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.