banner anp

— vrijdag 8 januari 2021, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Sociale media treden op tegen president Trump

© Reuters / Jonathan Ernst

Diverse sociale media in de Verenigde Staten hebben in de nasleep van de Capitool-bestorming van woensdag hard opgetreden tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Zo dwong Twitter Trump drie berichten te verwijderen. Daarnaast ging het profiel van de president twaalf uur op slot.

Twitter legde de tweet waarin Trump de relschoppers sommeerde om naar huis te gaan beperkingen op. Het bericht kon niet worden geretweet, omdat de president daarin herhaalde dat presidentsverkiezingen frauduleus waren verlopen. Het sociale medium dreigde tevens Trumps account volledig te schorsen bij een volgende overtreding.

Facebook heeft het profiel van de Amerikaanse president donderdag voor twee weken geschorst, schrijft de NOS, op basis van een bericht van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Trump krijgt pas weer toegang tot zijn profiel wanneer hij president-af is.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.