— maandag 2 maart 2020, 09:51 | 0 reacties, praat mee

Belangenclubs komen met tegenvoorstel zzp-wet

© Roos Koole / ANP

Zeven zelfstandigenorganisaties lanceren vandaag een tegenvoorstel voor de zzp-plannen van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken), waarin 'bewuste keuze voor ondernemerschap' voorop staat, meldt het FD.

De kern van het tegenvoorstel: geen aparte status voor goed verdienende zelfstandigen maar een zelfstandigenverklaring voor alle zzp’ers die kunnen aantonen dat zij bewust voor het ondernemerschap hebben gekozen, aldus het FD.

Maandag zijn veldpartijen op het ministerie uitgenodigd voor gesprekken met Koolmees en andere verantwoordelijke bewindslieden over de voortgang van nieuwe wetgeving tegen schijnzelfstandigheid. Daar willen de organisaties hun voorstel toelichten, aldus voorzitter Maarten Post van Stichting ZZP Nederland, een van de zelfstandigenorganisaties die het tegenvoorstel presenteerden. Andere ondertekenaars zijn verder uitzendorganisatie NBBU, intermediairsvereniging Bovib en zzp-belangenclubs Zelfstandigenbouw, ONL voor Ondernemers, kunstenaarsbond BOK en SoloPartners, die zzp’ers in de zorg vertegenwoordigt.

De organisaties staan achter Koolmees’ pogingen schijnzelfstandigheid uit te bannen, maar ze zijn het niet eens met de uitwerking van de plannen.

Vorige week werd ook bekend dat er een akkoord is bereikt over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers.

Bekijk meer van

zzp Wouter Koolmees

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.