persveilig seminar

— woensdag 23 oktober 2019, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Anoniem boek over het Witte Huis door ‘verzetsambtenaar’

EPA

De anonieme werknemer die ruim een jaar geleden via een anoniem opiniestuk in de New York Times claimde dat er binnen het Witte Huis een 'verzetsbeweging' bestaat die het land beschermt tegen de grootste blunders van de regering-Trump, brengt binnenkort een boek uit. Laatste wijziging: 25 oktober 2019, 12:02

Het stuk I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration wekte de woede van Trump, die vond dat de krant de nationale veiligheid in gevaar bracht met de publicatie. Ook tegenstanders van Trump waren niet onverdeeld blij met een ambtenarenapparaat dat op eigen houtje selectief orders uitvoert.

Het boek A Warning wordt óók anoniem gepubliceerd, wat zou betekenen dat het niet is gelukt de man/vrouw te identificeren en dat de persoon nog altijd in het Witte Huis actief is.

Volgens CNN, dat een eerste proefdruk inzag, gaat het boek verder waar het opiniestuk ophield. De auteur zou het niet voor het geld doen en de uitgever zegt bevestiging te hebben dat het om dezelfde persoon gaat die in 2018 het opiniestuk schreef.

Het boek verschijnt 19 november bij Twelve, onderdeel van de boekuitgeverij van Hachette.

Bekijk meer van

Witte Huis Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.