— maandag 25 januari 2021, 17:04 | 0 reacties, praat mee

Almeerder die in video journalisten en politie bedreigde aangehouden

Politie en demonstranten in gevecht op het Musemplein, tijdens protestacties tegen coronamaatregelen op 24 januari. | Joris van Gennip / ANP

In een lopend onderzoek naar "dwingende en smadelijke uitlatingen deed aan het adres van journalisten en de politie" is afgelopen zaterdag een 39-jarige man uit Almere aangehouden. In een video repte de man over het bestaan van een zwarte lijst van journalisten en adviseerde hen ontslag nemen of het land ontvluchten.

De NOS deed aangifte; de man zou vaker journalisten hebben bedreigd.

De opgepakte man claimde verder dat leden van de aanhoudingseenheid, die zich in burger onder demonstranten of relschoppers begeven,  demonstranten zouden hebben geprovoceerd tot geweld. Daarmee zou dan de inzet van de Mobiele Eenheid tegen demonstranten gerechtvaardigd zijn.

“De werkwijze van de politie is echter zo dat zij geweldplegers onder de demonstranten gelijk aanhouden en uit de menigte halen. Wat de verdachte beweert, is niet waar en hij kan dit ook weten. De politie heeft aangifte gedaan van smaad”, aldus een verklaring van het Openbaar Ministerie.

De aangifte van de NOS en de politie worden nog onderzocht. In beslag genomen gegevensdragers moeten nog worden bekeken. Na verhoor is de verdachte weer vrijgelaten. Een besluit over verdere vervolging volgt op een later moment.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.