training eu starters

— dinsdag 22 juni 2021, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Werkwijze NOS-sportcommentatoren bij EK logistieke puzzel door corona

© Alexander Demianchuk / TASS

Het EK verslaan is in coronatijd niet gemakkelijk, blijkt uit een gesprek van het AD met Arno Vermeulen, chef van de commentatoren bij de NOS. De pandemie maakt het EK een logistieke puzzel. Laatste wijziging: 22 juni 2021, 10:15

Het EK voetbal wordt in diverse landen gehouden. Het idee was leuk, maar nu elk land zijn eigen maatregelen en restricties heeft, wordt het werk van journalisten er niet makkelijker op. Het zorgt er voor dat de agenda van de Arno Vermeulen, chef van de commentatoren bij de NOS, en collega’s als Frank Snoeks en Jeroen Grueter ‘heilig’ is. Voor toegang tot een stadium moet er eerst worden getest. “Als je vergeet op tijd te testen, of bijtijds een vragenlijst in te vullen, dan kom je er niet in”, aldus Vermeulen. “Vooral de papierwinkel zorgt voor waanzinnig veel administratie. Voor de vlucht naar Spanje moet je bijvoorbeeld een enorme vragenlijst invullen. Dat is irritant, want het leidt af van de voorbereiding die je wilt doen voor zo’n toernooi.”

Uit voorzorg werd een paar weken voor de start van het kampioenschap dan ook besloten om een paar bestemmingen te schrappen. Dus soms zitten commentatoren gewoon in een inspreekcel in Hilversum.

Voor de achtste finales tot aan het slotakkoord reizen ze wél af naar alle plekken in het speelschema. Maar mocht een commentator ter plaatse onverhoopt niet het stadion in komen, of positief testen dan zit er in Hilversum wel een bataljon aan ‘schaduwcommentatoren’ klaar om de boel over te nemen.

En dan moeten de Tour de France en de Olympische Spelen in Japan ok nog komen. Meer bij het AD

Lees ook:
Corona zorgt voor een andere manier van werken bij NRC-correspondenten (23 november 2021)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.