— vrijdag 1 november 2019, 15:17 | 0 reacties, praat mee

120 vrouwen klagen over ongelijke betaling bij BBC

© Andy Rain / BBC

De Britse omroep BBC heeft onbedoeld de namen bekendgemaakt van 120 vrouwelijke medewerkers die hebben geklaagd over ongelijke beloning tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers.

De overgrote meerderheid van de namen is niet eerder publiekelijk gelinkt aan geschillen met de BBC over ongelijke betaling. De lijst, die The Guardian heeft ingezien, bevatte namen van bekende BBC-medewerkers en diende als ondersteuning in de rechtszaak van presentator Samira Ahmed, die de omroep aanklaagt wegens ongelijke beloning. De namen waren niet geanonimiseerd voor de brief aan de pers en het aanwezige publiek werd uitgedeeld.

Zij eiste deze week dat ze hetzelfde ontvangt als haar mannelijke collega’s. De lijst zou in 2017 zijn opgesteld door de Britse Vereniging van Journalisten (NUJ) toen er werd gekeken of er een collectieve aanpak mogelijk was om de ongelijke betaling binnen de BBC te adresseren.

120 vrouwelijke BBC-medewerkers zouden zich nu hebben verenigd in de rechtszaak die Ahmed aanspande, schrijft The Times vrijdag.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.