— maandag 22 juni 2020, 16:15 | 0 reacties, praat mee

BBC investeert 100 miljoen pond in diversiteit en stelt quotum in

© Facundo Arriza Balaga / EPA

De komende drie jaar investeert de BBC 100 miljoen pond investeren in de ontwikkeling van een diversere, meer inclusieve programmering, dat meldt de Britse omroep. Daarnaast geldt vanaf april 2021 een quotum. Alle nieuwe zendercommissies moeten dan voor minimaal 20 procent uit niet-witte mensen bestaan. Laatste wijziging: 22 juni 2020, 16:20

De BBC wil onder andere diversere verhalen laten zien en diversere productieteams en bedrijven inschakelen. Nieuwe content moet aan minimaal twee van drie bovenstaande eisen voldoen. Het bedrag is bedoeld voor alle genres. De BBC zal in haar jaarverslag over de voortgang rapporteren.

BBC-directeur Tony Hall laat weten dat hij het tempo van veranderingen bij de omroep door de actualiteit heeft willen opvoeren. “De gevoelloze moord op George Floyd - en wat die ons heeft verteld over de vlek van institutioneel racisme - heeft een diepe indruk op ons allemaal gemaakt.” “We zijn ons erdoor gaan afvragen wat we nog meer kunnen doen om racisme te bestrijden en onze organisatie en onze maatschappij als geheel inclusief te maken. Dit is ons antwoord. Dit verandert wat we maken en wie het maakt.”

Bekijk meer van

Tony Hall Groot-Brittannië BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.