— dinsdag 29 oktober 2019, 10:17 | 0 reacties, praat mee

Rechtszaak tegen BBC wegens ongelijkheid in betaling

© Facundo Arriza Balaga / EPA

Samira Ahmed, een presentator bij de Britse publieke omroep BBC, klaagt het bedrijf aan wegens ongelijke beloning. Ze eist dat ze het mannelijke equivalent betaald wordt. Ahmed stelt dat haar mannelijke collega bij het programma Points of View voor vergelijkbaar werk zo'n 85 procent meer salaris kreeg.

Ze eist honderdduizenden ponden achterstallige betaling voor haar werk bij het programma Newswatch dat ze sinds 2012 presenteert. Ze kreeg ongeveer 440 Britse ponden per aflevering, terwijl een mannelijke presentator in een vergelijkbare show meer dan 3.000 pond per aflevering ontving.

Ze heeft al een overeenkomst met de BBC bereikt over gelijke betaling voor haar werk bij Radio 4’s Front Row en Radio 3’s Night Waves / Free Thinking. Daar was de loonkloof met haar mannelijke collega’s respectievelijk 50 procent en 33 procent.

De BBC is de afgelopen jaren regelmatig onder vuur te liggen door de ongelijkheid in betaling tussen mannen en vrouwen. Het mediabedrijf probeert dat aan te passen. Vorig jaar stonden er voor het eerst drie vrouwen op de lijst van top tien best betaalde presentatoren. Meer bij The Guardian

Lees ook
Excuses voor lager salaris vrouwelijke BBC-correspondent (2 juli 2018)
Presentatrices roepen BBC op tot aanpakken loonkloof (24 juli 2017)

Bekijk meer van

Samira Ahmed BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.