website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Zuckerberg ook zonder kleerscheuren langs Europees Parlement

Lars Pasveer — Geplaatst in privacy op woensdag 23 mei 2018, 10:00

Mark Zuckerberg arriveert bij het Europees Parlement voor wat een softball-competitie bleek | Stephanie Lecocq / EPA

Mark Zuckerberg arriveert bij het Europees Parlement voor wat een softball-competitie bleek | Stephanie Lecocq / EPA

Nieuws Het optreden van Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement is uitgedraaid op een anticlimax: Zuckerberg hield vast aan een eerder opgestelde tekst, beantwoordde selectief de vragen van parlementariërs en deed dezelfde beloften het in de toekomst beter te doen die hij in april voor een Amerikaanse Senaatscommissie deed.

“We gaan een meer proactieve koers volgen. We gaan meer onderzoek vooraf doen”, aldus Zuckerberg over het misbruik van miljoenen profielgegevens door een extern databedrijf. Hij beantwoordde uiteindelijk maar een fractie van de vragen die hem werden gesteld.

Zuckerberg mocht zelf bepalen welke vragen hij wilde beantwoorden, wat tot ergernis bij sommige parlementariërs leidde. The Guardian heeft een uitstekend overzicht van de sessie van anderhalf uur, waar Zuckerberg uiteindelijk maar 30 minuten zelf aan het woord was. De NOS belicht de onvrede over het verloop van de ondervraging en de ontwijkende antwoorden die Zuckerberg gaf.

Ook was er verbazing over de gretigheid waarmee sommige europarlementariërs met Zuckerberg op de foto wilden. De Britse europarlementariër Nigel Farage schepte op over het aantal volgers dat hij op Facebook heeft. Een Britse onderzoekscommissie wil Zuckerberg nu apart spreken, met het oogpunt échte antwoorden te krijgen.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.