— woensdag 23 mei 2018, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Zuckerberg ook zonder kleerscheuren langs Europees Parlement

Mark Zuckerberg arriveert bij het Europees Parlement voor wat een softball-competitie bleek | Stephanie Lecocq / EPA

Het optreden van Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement is uitgedraaid op een anticlimax: Zuckerberg hield vast aan een eerder opgestelde tekst, beantwoordde selectief de vragen van parlementariërs en deed dezelfde beloften het in de toekomst beter te doen die hij in april voor een Amerikaanse Senaatscommissie deed. Laatste wijziging: 23 mei 2018, 10:03

“We gaan een meer proactieve koers volgen. We gaan meer onderzoek vooraf doen”, aldus Zuckerberg over het misbruik van miljoenen profielgegevens door een extern databedrijf. Hij beantwoordde uiteindelijk maar een fractie van de vragen die hem werden gesteld.

Zuckerberg mocht zelf bepalen welke vragen hij wilde beantwoorden, wat tot ergernis bij sommige parlementariërs leidde. The Guardian heeft een uitstekend overzicht van de sessie van anderhalf uur, waar Zuckerberg uiteindelijk maar 30 minuten zelf aan het woord was. De NOS belicht de onvrede over het verloop van de ondervraging en de ontwijkende antwoorden die Zuckerberg gaf.

Ook was er verbazing over de gretigheid waarmee sommige europarlementariërs met Zuckerberg op de foto wilden. De Britse europarlementariër Nigel Farage schepte op over het aantal volgers dat hij op Facebook heeft. Een Britse onderzoekscommissie wil Zuckerberg nu apart spreken, met het oogpunt échte antwoorden te krijgen.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.