data als kans

— vrijdag 19 oktober 2018, 17:14 | 0 reacties, praat mee

Gert-Jaap Hoekman in bestuur Genootschap van Hoofdredacteuren

© Beeldgeneratie/Marloes Wender

NU.nl hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman is sinds deze week bestuurslid van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Daarmee is voor de eerste keer een hoofdredacteur van een puur online medium onderdeel van het bestuur. Laatste wijziging: 19 oktober 2018, 17:20

De voorganger van Hoekman, Laurens Verhagen, was eerder ook lid van het genootschap en zelfs lid van het bestuur. Maar toen was Verhagen inmiddels hoofdredacteur van de websites van de Volkskrant, Trouw, Parool en De Morgen. Toen die functie in 2014 verviel, verliet Verhagen het Genootschap en daarmee ook het bestuur.

Als hoofdredacteur van het grootste online medium van Nederland was Hoekman al langer lid van het Genootschap. Mede door zijn voorganger Verhagen. “Toen ik bij NU.nl startte, was hij net weg als hoofdredacteur. Hij ging toen aan de slag als online chef bij de Volkskrant. En hij heeft toen een pleidooi gehouden om ook online-mensen bij het genootschap te krijgen. Dus op zijn aandringen ben ik toen ook lid geworden.”

Inmiddels is het ongeveer zes jaar later en is de digitale wereld constant aan het groeien. Daarom is deze stap erg belangrijk volgens Hoekman. “Iedereen is natuurlijk wel met online bezig, ook andere media. De een meer dan de ander, maar toch is het een aanzienlijke discipline. Nu digitaal ook deel uit maakt van het bestuur, heb ik wel het gevoel dat we eindelijk serieus genomen worden.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.