training eu starters

— vrijdag 30 juni 2017, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Weer reorganisatie bij Voetbal International

Bij mediabedrijf Voetbal International moeten opnieuw mensen vertrekken. Bij vijf van de zestig medewerkers is een gesprek aangegaan voor afvloeiing, laat directeur Patrick Swart van WPG Uitgevers weten. Laatste wijziging: 30 juni 2017, 15:01

De klappen vallen in de redactionele hoek, vormgeving en videoproductie. Het voltallige team heeft dit vandaag te horen gekregen en de medewerkers om wie het gaat zijn vanmorgen persoonlijk geïnformeerd. De Ondernemingsraad stemde eerder deze week in met de reorganisatie. Er ligt een sociaal plan dat hoofdzakelijk overeen is gekomen tussen de COR en de WPG-directie.

Het besluit is volgens Swart een gevolg van tegenvallende resultaten veroorzaakt door een teruglopende markt en daling in abonnees en losse verkoop. “Er is dit jaar geïnvesteerd in het nieuwe platform met nieuwe functionaliteiten waarmee VI weer voorop loopt in de voetbal- en mediawereld. Het duurt echter nog even voordat dit rendeert en het rendement van het tijdschrift kan deze investering niet snel genoeg opvangen. Met deze beslissing willen we VI wendbaarder maken om in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de toekomst. We moeten focussen op efficiency en sturen op kosten.”

Vorig jaar moest VI voor het eerst reorganiseren, er verdwenen toen vijftien banen. En dit jaar werd bekenddat het blad op termijn mogelijk een maandblad wordt. Ook schrapte WPG Media een managementlaag in de organisatie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.