— donderdag 6 oktober 2016, 10:00 | 0 reacties, praat mee

15 banen weg bij Voetbal International

De reorganisatie bij mediabedrijf Voetbal International, die eerder deze week werd afgekondigd gaat 15 van de 72 medewerkers hun baan kosten. De ontslagen vallen op basis van het afspiegelingsbeginsel. Vijf banen verdwijnen door tijdelijke contracten niet te verlengen, en door natuurlijk verloop. De klappen vallen vooral in de redactionele hoek. De medewerkers om wie het gaat, hebben dat gisterenmiddag te horen gekregen.

‘Het is triest, maar wel noodzakelijk’, zegt uitgever Robert van den Ham. VI draait verlies, zei hij eerder deze week al. De printoplage staat onder druk, waardoor het ‘bedrijfseconomisch niet meer verwantwoord is om VI met 72 mensen te bemensen.’ Van den Ham: ‘Ik geloof ook wel dat iedereen daarvan is doordrongen.’

Ondernemings- en Redactieraad stemden al in met de reorganisatie. Er ligt een sociaal plan dat hoofdzakelijk overeen is gekomen tussen de COR en de WPG directie – de personeelsvertegenwoordiging van WPG Uitgevers heeft van oudsher een sterke positie. De NVJ is daar nauw bij betrokken. Volgens NVJ-secretaris Milen van Boldrik is er een net sociaal plan.

Volgens Van den Ham heeft WPG uitgevers, waar VI onderdeel van uitmaakt, de toezegging gedaan dat een deel van de besparingen weer in VI zal worden terug gepompt. ‘Zodat we de stappen kunnen zetten waar deze nieuwe tijd om vraagt.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.