word studentlid

— dinsdag 21 februari 2017, 10:20 | 0 reacties, praat mee

WPG schrapt uitgeversfunctie: Van den Ham en Hollander weg

WPG schrapt uitgeversfunctie: Van den Ham en Hollander weg
Voetbal International uitgever Robert van den Ham

UPDATE WPG Media schrapt een managementlaag in de organisatie. In de tijdschriftentak van de uitgeverij komt de functie van uitgever te vervallen. Dat meldt het AD. Het betekent dat Robert van den Ham, die de afgelopen twee jaar uitgever was bij Voetbal International, vertrekt. Ook Ruud Hollander, al jaren uitgever van Happinez, Yoga en Psychologie magazine, moet gaan. De laatste maanden begeleidde Hollander Vrij Nederland in de transitie van week- naar maandblad. Eerder vertrok ook Vrij Nederland-uitgever Wouter van der Meulen. Hun rol wordt nu ad interim vervuld door Allard van Schoneveld. Laatste wijziging: 21 februari 2017, 13:14

De nieuwe directeur van WPG, Patrick Swart, laat weten dat de uitgeverij het voornemen heeft om de uitgevers te vervangen door één uitgeefdirecteur voor alle titels van de tijdschriftentak. Een officieel voorstel daartoe is nog in de maak.

De tijdschriftentak van WPG verkeert in zwaar weer. Zowel bij Voetbal International als bij Vrij Nederland werd de afgelopen tijd een pittige reorganisatie doorgevoerd, omdat de bladen verlies maken. Vrij Nederland verloor een derde van de redactie, en werd een maandblad. Bij VI werden 15 banen geschrapt.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.