banner anp

— maandag 7 augustus 2017, 09:00 | 1 reactie, praat mee

Weer presentator Fox News beschuldigd van seksuele intimidatie

© Justin Lane / EPA

De Amerikaanse tv-zender Fox News heeft opnieuw een commentator geschorst na beschuldigingen van seksuele intimidatie. Dat gebeurt naar aanleiding van een artikel in The Huffington Post, waarin veertien anonieme bronnen bevestigen dat Eric Bolling seksueel getinte sms-berichten stuurde naar vrouwelijke collega's en gasten.

Bolling werkt veelal als financieel analist en is sinds 2007 een van de vaste gezichten van de zender. Hij zou de berichten verscheidene jaren geleden op afzonderlijke momenten gestuurd hebben.

De advocaat van Bolling zegt tegen Huffpost dat de presentator zich de berichten niet kan herinneren. “Hij gelooft niet dat hij zulke berichten heeft gestuurd en zal juridische stappen ondernemen tegen de valse beschuldigingen.”

Het is niet de eerste keer dat een gezicht van Fox News in verband wordt gebracht met seksuele intimidatie. Het afgelopen jaar is de conservatieve nieuwszender herhaaldelijk onder vuur komen te liggen vanwege de vele beschuldigingen van seksuele intimidatie. In april werd presentator Bill O’Reilly ontslagen omdat hij vijf vrouwen had lastiggevallen op de werkvloer. Vorig jaar stapte de hoogste baas van Fox News op na een aanklacht van een voormalige presentatrice van de zender. Inmiddels zijn al diverse rechtszaken geschikt. Meer bij The Huffington Post

Bekijk meer van

Verenigde Staten Fox News

Praat mee

1 reactie

Arthur 't Hart, 7 augustus 2017, 17:03

De kern ontbreekt. Deze Bolling stuurde foto’s van zijn eigen geslachtsdelen naar vrouwelijke collega’s. Maar ach, dat kun je misschien ook wel ‘seksueel getinte sms-berichten’ noemen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.