training eu starters

— donderdag 20 april 2017, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Fox News zet Bill O’Reilly op straat

EPA

21st Century Fox, het moederbedrijf van nieuwszender Fox News, breekt definitief met presentator Bill O'Reilly. Het bedrijf wijdde slechts één curieuze zin aan de kwestie: "Na een diepgaande en zorgvulgdige beoordeling van de beschuldigingen, hebben het bedrijf en Bill O'Reilly besloten dat de heer O'Reilly niet zal terugkeren naar het Fox News-kanaal." Laatste wijziging: 20 april 2017, 11:15

Rond O’Reilly circuleren diverse rechtszaken in verband met seksuele intimidatie. Minstens vijf daarvan zijn geschikt, maar deze week kwamen nieuwe aantijgingen aan het licht. Met een exodus van adverteerders (O’Reilly presenteerde het best bekeken programma op de zender, red.) werd O’Reilly twee weken terug al van het scherm gehaald. Het zou volgens de presentator gaan om een lang geleden geplande vakantie.

Het gerucht dat O’Reilly niet meer zou terugkeren, deed gisteren al de ronde. In een interne memo aan werknemers, ondertekend door Rupert Murdoch en zijn zoons Lachlan en James, worden enkele zinnen toegevoegd aan het officiële persbericht.

O’Reilly haalde jaarlijks 200 miljoen dollar aan reclamegelden binnen. Met zijn ontslag hoopt de zender het vertrouwen bij weggelopen adverteerders terug te winnen.

 

Bekijk meer van

Fox News Bill O'Reilly

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.