— donderdag 20 april 2017, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Fox News zet Bill O’Reilly op straat

EPA

21st Century Fox, het moederbedrijf van nieuwszender Fox News, breekt definitief met presentator Bill O'Reilly. Het bedrijf wijdde slechts één curieuze zin aan de kwestie: "Na een diepgaande en zorgvulgdige beoordeling van de beschuldigingen, hebben het bedrijf en Bill O'Reilly besloten dat de heer O'Reilly niet zal terugkeren naar het Fox News-kanaal."

Rond O’Reilly circuleren diverse rechtszaken in verband met seksuele intimidatie. Minstens vijf daarvan zijn geschikt, maar deze week kwamen nieuwe aantijgingen aan het licht. Met een exodus van adverteerders (O’Reilly presenteerde het best bekeken programma op de zender, red.) werd O’Reilly twee weken terug al van het scherm gehaald. Het zou volgens de presentator gaan om een lang geleden geplande vakantie.

Het gerucht dat O’Reilly niet meer zou terugkeren, deed gisteren al de ronde. In een interne memo aan werknemers, ondertekend door Rupert Murdoch en zijn zoons Lachlan en James, worden enkele zinnen toegevoegd aan het officiële persbericht.

O’Reilly haalde jaarlijks 200 miljoen dollar aan reclamegelden binnen. Met zijn ontslag hoopt de zender het vertrouwen bij weggelopen adverteerders terug te winnen.

 

Bekijk meer van

Fox News Bill O'Reilly

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.