— donderdag 7 juli 2016, 10:18 | 0 reacties, praat mee

Topman Fox News beschuldigd van seksuele intimidatie

De Amerikaans Fox-presentatrice Gretchen Carlson klaagt de baas van de tv-zender aan wegens seksuele intimidatie. Ze zegt dat ze werd ontslagen omdat ze niet inging op zijn seksuele avances.

Carlson werkte elf jaar voor de conservatieve omroep en maakte onderdeel uit van het presentatieteam van het ochtendprogramma Fox & Friends. In 2013 kreeg ze haar eigen middagprogramma The Real Story. Naar nu bekend wordt is het programma eind juni gestopt omdat haar contract niet werd verlengd.

Volgens Carlson is ze ontslagen omdat ze Roger Ailes, een van de meest machtige personen in de media en binnen de conservatieve partij, heeft afgewezen.

Roger Ailes zegt dat de aanklacht onzin is. “Deze smadelijke rechtszaak is een belediging en totale onzin.” Volgens Ailes werd het contract van Carlson niet verlengd omdat haar kijkcijfers continu achterbleven. “Mevrouw Carlson had door dat haar carrière bij de omroep waarschijnlijk voorbij was en deze rechtszaak kwam goed uit.”

Fox News is inmiddels een eigen onderzoek gestart. Meer bij The Huffington Post

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.