— donderdag 11 mei 2017, 12:26 | 0 reacties, praat mee

Fox News heeft al 45 miljoen dollar uitgegeven aan schikkingen

Roger Ailes - © Drew Angerer

Oprichter en directeur Roger Ailes mag dan wel vorig jaar juli met veel rumoer zijn vertrokken bij Fox News, het kost het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch nog steeds bakken met geld. Uit de eerste kwartaalcijfers van dit jaar blijkt er in totaal al 45 miljoen dollar te zijn uitgegeven aan kosten gerelateerd aan schikkingen rondom aantijgingen van seksuele intimidatie.

Bekend was al dat voormalig nieuwslezeres Gretchen Carlson twintig miljoen dollar kreeg. Tien miljoen werden in de eerste drie maanden van 2017 uitgegeven. Nadat Carlson de zaak aanzwengelde stapten er nog meer dan twintig vrouwen naar voren die Ailes van ongepast gedrag beschuldigden. Ailes zou tientallen jaren zijn gang hebben kunnen gaan.

En er lijkt nog geen einde aan de juridische problemen te komen. Presentator Bill O’Reilly kon vorige maand opstappen na diverse aantijgingen van seksuele intimidatie en het treffen van schikkingen. Begin deze maand stapte topman Bill Shine op nadat bekend werd dat hij mogelijk zowel O’Reilly als oud-topman Roger Ailes de hand boven het hoofd hield als vrouwelijke collega’s klaagden.

Ailes en O’Reilly kregen bij vertrek ook nog eens miljoenen dollars mee als ontslagvergoeding.

Naast alle zaken omtrent seksuele intimidatie zijn er nog meer problemen voor Fox. Diverse (oud-)medewerkers hebben een zaak aangespannen vanwege intimidatie en rassendiscriminatie. De verwachting is dan ook dat Fox News nog meer geld zal moeten uitgeven. Meer bij Huff Post

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.