website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fox News heeft al 45 miljoen dollar uitgegeven aan schikkingen

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in justitie op donderdag 11 mei 2017, 12:26

Roger Ailes

Roger Ailes - © Drew Angerer

Nieuws

Oprichter en directeur Roger Ailes mag dan wel vorig jaar juli met veel rumoer zijn vertrokken bij Fox News, het kost het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch nog steeds bakken met geld. Uit de eerste kwartaalcijfers van dit jaar blijkt er in totaal al 45 miljoen dollar te zijn uitgegeven aan kosten gerelateerd aan schikkingen rondom aantijgingen van seksuele intimidatie.

Bekend was al dat voormalig nieuwslezeres Gretchen Carlson twintig miljoen dollar kreeg. Tien miljoen werden in de eerste drie maanden van 2017 uitgegeven. Nadat Carlson de zaak aanzwengelde stapten er nog meer dan twintig vrouwen naar voren die Ailes van ongepast gedrag beschuldigden. Ailes zou tientallen jaren zijn gang hebben kunnen gaan.

En er lijkt nog geen einde aan de juridische problemen te komen. Presentator Bill O’Reilly kon vorige maand opstappen na diverse aantijgingen van seksuele intimidatie en het treffen van schikkingen. Begin deze maand stapte topman Bill Shine op nadat bekend werd dat hij mogelijk zowel O’Reilly als oud-topman Roger Ailes de hand boven het hoofd hield als vrouwelijke collega’s klaagden.

Ailes en O’Reilly kregen bij vertrek ook nog eens miljoenen dollars mee als ontslagvergoeding.

Naast alle zaken omtrent seksuele intimidatie zijn er nog meer problemen voor Fox. Diverse (oud-)medewerkers hebben een zaak aangespannen vanwege intimidatie en rassendiscriminatie. De verwachting is dan ook dat Fox News nog meer geld zal moeten uitgeven. Meer bij Huff Post

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.