— dinsdag 3 oktober 2023, 13:06 | 0 reacties, praat mee

Webinar: drie tips hoe je de Europese Unie als nieuwsbron kunt gebruiken

Exterieur van het Berlaymontgebouw aan de Wetstraat in Brussel. Het gebouw is hoofdkwartier van de Europese Commissie. - © ANP / Rob Engelaar

Cristina Bellon (La Stampa, La Republica) en Liesbeth Witteman (researchjournalist) leggen op vrijdag 6 oktober in een gratis webinar van een uur uit hoe je de Europese Unie kunt gebruiken als nieuwsbron. In het webinar krijg je drie tips om dit succesvol te doen. Laatste wijziging: 4 oktober 2023, 11:01

Bellon legt aan de hand van migratie en de Green Deal uit hoe zij verhalen opbouwt en hoe ze de EU gebruikt voor een binnenlandse vertaling. Witteman licht toe waarom ze graag op een toegankelijke manier inzicht wil geven in de politieke structuren in Brussel en Den Haag.

Daarnaast is Simon Trommel uitgenodigd als spreker. Trommel is freelance multimediaal EU-correspondent voor nieuws- en vakmedia, als Binnenlands Bestuur, RTV Oost, iBestuur en andere media en maakt producties over onder meer het klimaat, democratie, politiek-bestuurlijke verhoudingen en sociaal beleid in Europa.

Deze webinar is een introductie op de driedaagse training Wegwijs in de EU - Europees Parlement Trainingsprogramma voor startende journalisten.

Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag zal de functie van de cursus verduidelijken. De NVJ Academy geeft verder praktische informatie over de driedaagse training.

Meld je hier aan.

De NVJ Academy verzorgt de trainingen van het Europees Parlement Trainingsprogramma voor startende journalisten: wegwijs in de EU in opdracht van het Europees Parlement.

Bekijk meer van

Europese Unie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.