— dinsdag 5 september 2023, 07:00 | 0 reacties, praat mee

Europees Parlement biedt trainingsprogramma voor startende journalisten aan: Wegwijs in de EU

© ANP / Peter Hilz

Beginnende journalisten kunnen bij de NVJ Academy, de opleidingsafdeling van de NVJ, de training 'Wegwijs in de EU' volgen. De training is een programma van het Europees Parlement en de NVJ Academy verzorgt deze ook in opdracht van het Europees parlement. Het programma loopt in 17 lidstaten en deelname is kosteloos. Laatste wijziging: 3 oktober 2023, 13:04

De training moet “startende journalisten van regionale platforms, vakmedia, en landelijke media, handvatten bieden om de Europese Unie en zaken die in Brussel spelen, te begrijpen en te volgen”.

“De journalisten gaan tijdens de training in gesprek met experts, Europarlementariërs en EU-correspondenten over onderwerpen als Europa en de regio, het klimaat, kernenergie en de digitale euro. Natuurlijk staan ook de Europese Verkiezingen die in Nederland op 6 juni 2024 worden gehouden binnen de trainingen centraal.”

De eerste twee trainingsdagen vinden plaats op 6 en 7 november. De derde trainingsdag is op 28. Op 6 oktober houdt de NVJ Academy een webinar ter introductie op de training.

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.