e learning nvj

— dinsdag 3 maart 2015, 16:51 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat nu toezichthouder Netflix

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) treedt vanaf nu voor alle EU-lidstaten op als mediatoezichthouder voor online videodienst Netflix. Netflix heeft zich met ingang van 2015 in Nederland gevestigd en valt daarmee onder de Nederlandse Mediawet en regels op het gebied van onder meer reclame, sponsoring en programmaquota. Eerder was Netflix gevestigd in Luxemburg en vielen de activiteiten onder de mediawetgeving van dat land. Het bedrijf heeft zich verder vrijwillig aangesloten bij de Nederlandse Kijkwijzer en zal bij alle inhoud de bekende pictogrammen rond bijvoorbeeld grof taalgebruik, seks en geweld tonen. "Vanwege de voorbeeldfunctie die Netflix heeft verwachten we dat nog meer diensten zich zullen aanmelden. Bescherming van minderjarigen, op alle audiovisuele platforms, is een kernwaarde voor het Commissariaat waarvoor ik mij ook in Europees verband hard maak", aldus CvdM-collegevoorzitter Madeleine de Cock Buning. Meer bij het CvdM

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.