— donderdag 21 juni 2018, 12:05 | 0 reacties, praat mee

Walt Disney verhoogt bod op 21st Century Fox

© Justin Lane / EPA

Walt Disney Company zou dicht bij goedkeuring van Amerikaanse mededingingsautoriteiten zijn voor het overnamebod op 21st Century Fox, meldt Bloomberg. Bloomberg bericht dat de defintieve goedkeuring binnen twee weken zou kunnen komen. Disney zou een aantal onderdelen verkopen om concurrentiebezwaren weg te nemen.

Eerder werd al bekend dat Disney zijn bod flink verhoogde van 54 miljard dollar naar 71 miljard dollar. Het entertainmentconcern betaalt deels in aandelen en deels in contanten. 

Disney is in een overnamestrijd verwikkeld met Comcast, dat recent een vijandig bod uitbracht van 65 miljard dollar, maar het bod van Disney was al goedgekeurd door Fox. Ook het nieuwe Disney-bod is geaccepteerd door Fox. 

Comcast is ook in een overnamestrijd met 21st Century Fox verwikkeld om het Britse Sky. Meer bij The Guardian / Bloomberg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.