word studentlid

— woensdag 26 september 2018, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Comcast neemt satellietzender Sky over voor ruim 34 miljard euro

Comcast neemt satellietzender Sky over voor ruim 34 miljard euro
AFP

De Amerikaanse kabelgigant Comcast heeft met een laatste eindbod van 40 miljard dollar (ruim 34 miljard euro) de Britse satellietzender Sky in handen gekregen, mits aandeelhouders van Sky instemmen. Het bedrag maakt aandeelhouders van Comcast ongemakkelijk: de Comcast-beurskoers zakte de afgelopen dagen gestaag. Laatste wijziging: 26 september 2018, 08:54

Een definitieve overname zou een flinke teleurstelling voor Rupert Murdochs 21st Century Fox betekenen. De twee bedrijven vechten al maanden om Sky. Murdochs reputatie in Groot-Brittannië staat er na diverse omkoop- en afluisterschandalen door zijn tabloids slecht voor. Politici waren huiverig om zijn macht nog verder te vergroten.

In juni stelde de Britse regering het afstoten van de Sky News-tak als strikte voorwaarde voor eventueel groen licht voor het overnemen van de betaalzenders door Fox. Comcast was het afgelopen jaar ook met Fox in gevecht om Disney over te nemen, maar viste daar achter het net.

Comcast zegt met de overname “op efficiënte en betekenisvolle wijze” het internationale klantenbestand te kunnen uitbreiden. Juist die blik op internationale expansie beviel analisten en aandeelhouders slecht, omdat kabelbedrijf Comcast volgens hen in thuisland Amerika zou moeten investeren, nu daar concurrentie van online en draadloze tv-aanbieders in opkomst is.

De beurskoers wandelt sinds de bekendmaking van het miljardenbod langzaam omlaag. Traditioneel worden de aandeelhoudersvergaderingen van Sky in oktober gehouden.

Bekijk meer van

Sky Comcast 21st Century Fox

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.