— woensdag 26 september 2018, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Comcast neemt satellietzender Sky over voor ruim 34 miljard euro

AFP

De Amerikaanse kabelgigant Comcast heeft met een laatste eindbod van 40 miljard dollar (ruim 34 miljard euro) de Britse satellietzender Sky in handen gekregen, mits aandeelhouders van Sky instemmen. Het bedrag maakt aandeelhouders van Comcast ongemakkelijk: de Comcast-beurskoers zakte de afgelopen dagen gestaag.

Een definitieve overname zou een flinke teleurstelling voor Rupert Murdochs 21st Century Fox betekenen. De twee bedrijven vechten al maanden om Sky. Murdochs reputatie in Groot-Brittannië staat er na diverse omkoop- en afluisterschandalen door zijn tabloids slecht voor. Politici waren huiverig om zijn macht nog verder te vergroten.

In juni stelde de Britse regering het afstoten van de Sky News-tak als strikte voorwaarde voor eventueel groen licht voor het overnemen van de betaalzenders door Fox. Comcast was het afgelopen jaar ook met Fox in gevecht om Disney over te nemen, maar viste daar achter het net.

Comcast zegt met de overname “op efficiënte en betekenisvolle wijze” het internationale klantenbestand te kunnen uitbreiden. Juist die blik op internationale expansie beviel analisten en aandeelhouders slecht, omdat kabelbedrijf Comcast volgens hen in thuisland Amerika zou moeten investeren, nu daar concurrentie van online en draadloze tv-aanbieders in opkomst is.

De beurskoers wandelt sinds de bekendmaking van het miljardenbod langzaam omlaag. Traditioneel worden de aandeelhoudersvergaderingen van Sky in oktober gehouden.

Bekijk meer van

Sky Comcast 21st Century Fox

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.