— dinsdag 27 februari 2018, 10:27 | 0 reacties, praat mee

Concurrentie voor Murdoch in bod op Britse zender Sky

Rupert Murdoch, eigenaar van 21st Century Fox - © Adrian Sanchez Gonzalez / AFP

De Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast heeft een bod gedaan op de Britse televisiezender Sky. Comcast heeft 22 miljard pond over voor het bedrijf. Dat is flink meer meer dan een overnamebod van 21st Century Fox op Sky.

21st Century Fox bood meer dan een jaar geleden 11,7 miljard pond voor 61 procent van Sky. De overige 39 procent had het imperium van Rupert Murdoch al in handen. De overname van Sky door 21st Century Fox is echter nog steeds niet afgerond. De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) heeft twijfels over de macht van Rupert Murdoch op de Britse nieuwsmarkt. CMA stelde eerder dat een overname niet in het publieke belang van de Britten is. De mediatycoon is namelijk ook al eigenaar van de kranten The Sun en The Times.

Comcast wil het liefst heel Sky in handen krijgen, maar gaat in ieder geval voor het verkrijgen van 50 procent van de aandelen. Het bedrijf wil Sky gebruiken om te groeien in Europa. Meer bij The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.