— woensdag 6 december 2017, 14:56 | 0 reacties, praat mee

VVD: ‘NPO moet inzage geven in uitgaven’

NPO / Jan Willem van Hofwegen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet inzage geven waar het ontvangen belastinggeld aan wordt besteed. Dat vindt de VVD. De partij wil dat de NPO per programma verantwoording af gaat geven. Kamerlid Rudmer Heerema hekelde het gebrek aan transparantie woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Daarbij kreeg hij steun van GroenLinks, dat wel benadrukt niet op iedere euro te willen controleren.

Heerema wil transparantie in de uitgaven, naar aanleiding van een bezuiniging die de NPO te wachten staan. De publieke omroep krijgt jaarlijks ruim 800 miljoen euro van de overheid, maar krijgt volgens minister Arie Slob (Media) in 2019 een terugval van 60 miljoen euro te verwerken vanwege teruglopende reclame-inkomsten. Slob gaf eind november al aan dat bedrag niet voor de NPO op te gaan hoesten.

Verschillende partijen, van SP en PvdA tot CDA en ChristenUnie, reageerden verbaasd op het pleidooi van de VVD. De partijen stellen dat de onafhankelijkheid van de NPO in het geding komt, als het voorstel doorgang vindt. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

VVD NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.