— woensdag 13 december 2017, 14:36 | 0 reacties, praat mee

Tweede Kamer tegen VVD-plan rondom NPO

Foto: Jan Willem van Hofwegen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hoeft geen gespecificeerde inzage te geven in zijn uitgaven. De Tweede Kamer stemde dinsdag tegen een voorstel van de VVD, dat wilde dat de NPO per programma verantwoording gaat afgeven over bestedingen. De partij van minister-president Rutte kreeg alleen bijval van de PVV en Forum voor Democratie.

Hoewel ook GroenLinks vorige week aangaf te vinden dat de NPO transparanter moet zijn over zijn uitgaven, stemde de partij uiteindelijk toch tegen het voorstel. GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld gaf aan wel te willen kunnen controleren op hoofdlijnen, maar vond niet dat de NPO over iedere euro verantwoording hoeft af te leggen.

Het VVD-voorstel kwam uit de koker van Kamerlid Rudmer Heerema. In een debat over de mediabegroting dat vorige week plaatsvond, gaf hij aan precies te willen weten waar de 800 miljoen euro die de NPO jaarlijks krijgt naartoe gaat. Momenteel hoeven omroepen alleen per thema inzicht te geven in hun uitgaven van belastinggeld. Partijen die tegen het voorstel stemden zijn van mening dat een dergelijke controle de onafhankelijkheid van de NPO kan schaden. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

VVD NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.