— dinsdag 17 november 2015, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Steun voor ombudsman publieke omroep

De publieke omroep krijgt waarschijnlijk een ombudsman, die commentaar geeft op de journalistieke kwaliteit van programma's. Een pleidooi van VVD-parlementariër Ton Elias kreeg maandag bijval van staatssecretaris Sander Dekker (media), de NPO en andere partijen. De NPO zelf zegt al bezig te zijn met het uitwerken van het plan, meldt de Volkskrant.

‘Dit is een prima plan, we waren dit al aan het uitwerken met de omroepen’, zei woordvoerster Babet Verstappen na het debat. ‘Als het publiek vindt dat er iets niet goed gaat, dan is het goed dat er een onafhankelijk iemand kan meekijken.’

De VVD wil dat steviger wordt ingegrepen ‘in een uitzonderlijk geval van heftige schending van journalistieke basisregels.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) was ‘heel blij’ met dit voorstel, omdat de publieke omroep ‘het goede voorbeeld dient te geven’. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

VVD Ton Elias Sander Dekker NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.