Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 28 augustus 2019, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Vuurwerkreportage: Openbaar Ministerie in beroep tegen Rob Mulder

ANP

Het Openbaar Ministerie legt zich niet neer bij de voorwaardelijke geldboete die journalist Rob Mulder onlangs kreeg voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk in, naar wat later bleek, een nepreportage voor RTV Noord.

Mulder meldt het hoger beroep in een bericht op Facebook. Hij zegt verbijsterd en ontdaan te zijn van de stap van het Openbaar Ministerie, die verder niet is gemotiveerd.

De rechter stelde eerder deze maand niet te twijfelen aan de goede intenties achter de reportage, maar oordeelde dat bij een in scène gezet verslag journalistieke vrijheden vervallen. Mulder zegt dat hij de uitspraken rehabiliterend vond.

“Het zijn woorden uit de mond van een rechter. Ze hebben me erg goed gedaan. En ik hou me vast aan het simpele feit dat een rechterlijke uitspraak boven elke verdachtmaking staat. Mijn vertrouwen in recht en rechtvaardigheid is groter dan welke aanval uit welke hoek dan ook”, schrijft Mulder.

Hij overweegt een crowdfunding te beginnen om de extra juridische kosten te dragen. Mulder: “Maar dat heeft wat denkwerk nodig. Ik ben namelijk gewend mijn eigen boontjes te doppen, maar misschien is dat nu te hoog gegrepen.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.