onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 1 maart 2019, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Brechtje van de Moosdijk vertrekt bij RTL Nieuws

Op zoek naar een nieuwe baan was ze niet. Toch verlaat Brechtje van de Moosdijk haar post als chef buitenland bij RTL Nieuws. Na twintig jaar op de buitenlandredactie – waarvan zestien als chef – maakt ze de overstap naar de voorlichtingskant. Per 1 april werkt Van de Moosdijk als persvoorlichter en senior communicatieadviseur bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM), waar ze zich onder andere bezig gaat houden met het strafrechtelijk onderzoek rondom het neerhalen van vlucht MH17.

“Als chef buitenland heb ik de ramp met MH17 vanachter mijn bureau meegemaakt. Het is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen waar Nederland ooit bij betrokken is geweest”, aldus Van de Moosdijk. In haar nieuwe functie is de huidige chef buitenland straks verantwoordelijk voor de contacten met de pers, de internationale partners in het Joint Investigation Team en de nabestaanden van de MH17-slachtoffers.

Toen de vacature van het OM voorbij kwam, kon Van de Moosdijk niet anders dan reageren. Mede door haar studie Russisch en haar fascinatie voor conflicten is de baan haar op het lijf geschreven. Weggaan bij RTL Nieuws blijft desondanks toch spannend. “Deze redactie is zó fijn dat het lastig is om hier weg te komen.”

Desondanks is verandering volgens Van de Moosdijk goed. Niet alleen voor haarzelf (“Twintig jaar bij dezelfde werkgever is best fors, hoe leuk het er ook is.”), maar ook voor de redactie. “Ik heb in de afgelopen twintig jaar drie Midden-Oosten-correspondenten versleten. Het is tijd voor iets anders.”

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.