website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Brechtje van de Moosdijk vertrekt bij RTL Nieuws

Nick Kivits — Geplaatst in transfer op vrijdag 1 maart 2019, 13:00

Nieuws Op zoek naar een nieuwe baan was ze niet. Toch verlaat Brechtje van de Moosdijk haar post als chef buitenland bij RTL Nieuws. Na twintig jaar op de buitenlandredactie – waarvan zestien als chef – maakt ze de overstap naar de voorlichtingskant. Per 1 april werkt Van de Moosdijk als persvoorlichter en senior communicatieadviseur bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM), waar ze zich onder andere bezig gaat houden met het strafrechtelijk onderzoek rondom het neerhalen van vlucht MH17.

“Als chef buitenland heb ik de ramp met MH17 vanachter mijn bureau meegemaakt. Het is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen waar Nederland ooit bij betrokken is geweest”, aldus Van de Moosdijk. In haar nieuwe functie is de huidige chef buitenland straks verantwoordelijk voor de contacten met de pers, de internationale partners in het Joint Investigation Team en de nabestaanden van de MH17-slachtoffers.

Toen de vacature van het OM voorbij kwam, kon Van de Moosdijk niet anders dan reageren. Mede door haar studie Russisch en haar fascinatie voor conflicten is de baan haar op het lijf geschreven. Weggaan bij RTL Nieuws blijft desondanks toch spannend. “Deze redactie is zó fijn dat het lastig is om hier weg te komen.”

Desondanks is verandering volgens Van de Moosdijk goed. Niet alleen voor haarzelf (“Twintig jaar bij dezelfde werkgever is best fors, hoe leuk het er ook is.”), maar ook voor de redactie. “Ik heb in de afgelopen twintig jaar drie Midden-Oosten-correspondenten versleten. Het is tijd voor iets anders.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.