banner persveilig

— maandag 11 maart 2019, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Voormalige topman Fox News vertrekt uit Witte Huis

Bill Shine zittend achter Donald Trump - © Al Drago / DPA

De Amerikaanse president Trump mag weer op zoek naar een nieuwe directeur communicatie en adjunct-stafchef van het Witte Huis. Z'n zevende al. Bil Shine stopt en gaat werken voor de herverkiezingscampagne van Trump in 2020.

Shine is de voormalige topman van Fox News. Hij stapte in juli 2018 over naar het Witte Huis. Volgens CNN heeft Trump de afgelopen periode vaak zijn twijfels geuit over de effectiviteit van Shine. Vooral hoe Shine omging met de tussentijdse verkiezingen en het op slot gaan van de regering viel niet in goede aarde. Volgens bronnen had Trump er meer van hem verwacht.

Shine was een belangrijke kracht achter het sluiten van de toegang voor de pers tot het Witte Huis. Sinds 28 januari is er bijvoorbeeld gen dagelijkse persconferentie in het Witte Huis geweest.

Afgelopen week kwam Shine nog in het nieuws door een bijzondere longread van The New Yorker, over de contacten van het Witte Huis en Fox News en hun invloed, ook op elkaar.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.